L’Aula d’Adults de Muro: un curs d’activitats que fan créixer persones i vincles

Aquest curs 2024-2025, l’Aula d’Adults de Muro ha viscut un any excepcionalment productiu i enriquidor. Gràcies a una programació ben estructurada i adaptada a cada mòdul, s’han realitzat nombroses activitats fora de l’aula que han reforçat l’aprenentatge, fomentant la cultura i afavorint la cohesió social.

Les activitats han estat organitzades entre els diferents grups (Iniciació Lingüística, Ensenyaments Inicials, Català i Eines de Comunicació en Xarxes) i han permès treballar els continguts curriculars de forma vivencial i pràctica. Aquestes, han contribuït a assolir els objectius del programa, oferint un aprenentatge fomentant la cohesió i la participació, i afavorint la integració social dels alumnes. Però el més important és que han obert les portes a l’exterior, trencant barreres i ajudant els participants a sortir de la seva zona de confort.

Visita a l’Ajuntament i Biblioteca Municipal de Muro

Resum: Visita institucional on els alumnes van conèixer espais com la sala de plens i el Betlem, i van descobrir el funcionament de la biblioteca. Molts van fer-se el seu primer carnet.
Objectiu: Apropar els serveis públics i fomentar l’hàbit lector i la participació ciutadana.

2. Museu de Muro

Resum: Recorregut per diferents sales amb eines antigues, ceràmica i estris tradicionals. Reflexió sobre els costums dels nostres avantpassats.
Objectiu: Valorar el patrimoni etnogràfic i comparar el passat amb el present per comprendre l’evolució social. Una immersió al passat dels nostres padrins i padrines


3.- Visita al Col·legi Guillem Ballester i Cerdó

Resum: Visita guiada per les instal·lacions del centre educatiu: aules, menjador, pati i hort escolar.
Objectiu: Conèixer el sistema educatiu actual i fomentar l’interès per l’educació intergeneracional.

 4. Educadors Ambientals a l’Aula de Muro – Empresa GRAM gestió ambiental

Resum: Sessió formativa sobre la separació de residus, la gestió municipal i sensibilització sobre el canvi climàtic.


Objectiu: Conscienciar sobre la sostenibilitat i fomentar hàbits respectuosos amb el medi ambient.

 5.- Museu del Calçat i la Indústria d’Inca

Resum: Visita a les instal·lacions del museu, amb exposició de màquines i eines per elaborar calçat.
Objectiu: Descobrir el patrimoni industrial de Mallorca, el procés de fabricació del calçat i la importància de la tradició sabatera.

6.-  Església Parroquial de Sant Joan Baptista

Resum: Recorregut per un dels edificis religiosos més importants de l’illa, amb visita a capelles, retaules i el campanar.
Objectiu: Apropar l’art i la història local com a part del patrimoni cultural.

 7. Impremta de Muro i Editorial Ensiola

Resum: Explicació de les tècniques d’impressió tradicionals i modernes. Coneixement del món editorial local.
Objectiu: Fomentar la cultura escrita i valorar els oficis artesanals amb arrelament al municipi.

8. Excursió a Can Picafort

Resum: Ruta guiada pel sistema dunar i visita a les emblemàtiques casetes dels Capellans. Observació de flora i ecosistemes.
Objectiu: Conèixer el litoral i el seu valor ecològic i cultural. Estimular la connexió amb l’entorn natural.Apart d’aquestes sortides hem realitzat una col·laboració activa amb la Biblioteca de Muro. Per això, S’han realitzat classes dins la biblioteca, activitats de dinamització lectora, tramitació de carnets i participació en iniciatives com la Biblioteca Humana o els tallers de Cos i Ment i Hennah. Aquesta col·laboració ha estat especialment significativa per a la integració social de l’alumnat, oferint un espai d’acollida, aprenentatge i participació ciutadana.